U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > regionaal beleid > events >

How school meals can drive local and regional change

9 oktober 2019 11:00 – 13:00
European Committee of the Regions (CoR) – Rue Belliard / Belliardstraat 99, 1000 Brussels Room: JDE 62

Casestudy's tonen aan dat het investeren van € 1 in duurzame schoolmaaltijden € 6 sociaal rendement kan opleveren. Bij strategisch gebruik is duurzaam voedselinkopen één van de krachtigste instrumenten die alle overheden ter beschikking hebben om sterkere regionale waardeketens te creëren.

Duurzame voedselinkoop richt zich op landbouw, gezondheid, milieu, klimaatactie, banen, plattelandsontwikkeling en cultuur in regio's en steden.

How school meals can drive local and regional change

Tijdens deze 30e ICLEI duurzaamheidssessie zullen goede praktijken worden besproken en zal er meer aandacht komen voor EU-beleid, zoals de EU-wetgeving inzake overheidsopdrachten (verduidelijking van de kwestie van lokale voedingsmiddelen) en de hervorming van het GLB (voedselinkoop voor het vastleggen van regionale waarden).

Tijdens de zitting zal de rapporteur deelnemen aan het CvdR-advies over een duurzaam voedselbeleid in Europa (Arno Kompatscher, voorzitter van de autonome provincie Bolzano, Italië) en de SDO-voorzitter, Peter Schmidt, van het EESC, rapporteur voor een nieuw advies over gezonde en duurzame diëten - beide refererend aan het belang van duurzame voedselinkoop als motor voor duurzamere regionale voedselsystemen. Andere sprekers zijn belangrijke steden, een deel van het Organic Cities Network Europe (Parijs, Florence, Wenen, Vaxjö, Neurenberg, enz.). 

Bekijk de volledige agenda hier.

Schrijf je in.

Meer informatie 

Bij vragen kan je terecht bij peter.defranceschi (at) iclei.org

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons