U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

European Week of Regions and Cities

9 oktober 2023 – 12 oktober 2023
Brussel + diverse locaties

De Europese Week van regio's en steden (#EURegionsWeek) is het jaarlijkse evenement in Brussel gewijd aan het cohesiebeleid.

Het is uitgegroeid tot een platform om gemeenschappelijke uitdagingen voor Europese regio's en steden te bespreken met en door een gevarieerde groep sprekers en deelnemers.

In 2022 werd een recordaantal van bijna 20.000 deelnemers, 272 sessies en 528 partners bereikt.

European Week of Regions and Cities

Doel van de EURegionsWeek is:

  • Het bespreken van gemeenschappelijke uitdagingen voor Europese regio's en steden en het onderzoeken van mogelijke oplossingen door politici, beleidsmakers, deskundigen en uitvoerders van het cohesiebeleid samen te brengen, alsook belanghebbenden uit het bedrijfsleven, het bankwezen, maatschappelijke organisaties, de academische wereld, de EU-instellingen en de media.
  • een platform te bieden voor capaciteitsopbouw, leren en uitwisseling van ervaringen en goede praktijken voor degenen die het cohesiebeleid van de EU uitvoeren en de financiële instrumenten ervan beheren
  • Samenwerking en netwerken tussen regio's en steden vergemakkelijken
  • input leveren voor het debat over het cohesiebeleid van de EU in een bredere context, met inbegrip van recent onderzoek en standpunten van derde landen en internationale organisaties.

 

Alle informatie over het programma is terug te vinden op de eventpagina van de European Week.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons