U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > regionaal beleid > calls >

Connect Talent - international call for research projects

Deadline

Inleiding

Het Pays de la Loire kent zowel demografisch als sociaal-economisch een krachtige groeifase. Om deze dynamiek op duurzame wijze te consolideren, geeft de regio prioriteit aan de ontwikkeling van onderzoek.

Ze hebben geleerd van hun degelijke ervaring op het gebied van innovatieve projecten in de regio en van een rijk en volwassen ecosysteem. Het is nu tijd voor hen om nieuwe talenten te verwelkomen. "Connect Talent" is de naam van dit ambitieuze programma dat de regio in staat zal stellen om zijn karakteristieke voorsprong te behouden.

Doelstellingen

"Connect Talent" is bedoeld om onderzoekers van wereldklasse, alleen of met een team, te verwelkomen en te ondersteunen in een laboratorium in de regio Pays de la Loire. Een onderzoeker van wereldklasse betekent een vooraanstaand wetenschapper met onbetwiste erkenning: kwaliteit van wetenschappelijke productie, aantal citaten, internationale openheid of onderscheidingen. "Connect Talent" wil technologische of wetenschappelijke doorbraakprojecten aantrekken met een onbetwistbare sociale en economische impact.

 

Begunstigden

De oproep staat open voor alle wetenschappelijke disciplines. Er zal speciale aandacht worden besteed aan projecten die de ontwikkeling van een bestaande dynamiek in de regio zullen versnellen, met name op het gebied van productietechnologieën, gezondheidszorg, de zee, planten, levensmiddelen en transversale onderwerpen in digitale technologieën, elektronica en de menselijke en sociale wetenschappen.

Criteria:

  1. Kwaliteit en ambitie - Hoog academisch niveau van de aanvrager: kwaliteit van de wetenschappelijke productie, onderscheidingen (bijvoorbeeld van de European Research Council), aantal citaten en reikwijdte van bestaande samenwerkingsverbanden. Ambitie van het project: belang van de wetenschappelijke uitdaging, het nemen van risico's, vooruitgang in kennis in relatie tot de huidige stand van zaken, interdisciplinaire bijdragen, enz.
  2. Meerwaarde en impact - Versnelling van de wetenschappelijke en technologische dynamiek in de regio Pays de la Loire. Academische, sociale en economische impact, in het bijzonder met het creëren van nieuwe samenwerkingen met wetenschappelijke en industriële structuren. Toegevoegde waarden in termen van internationale aantrekkelijkheid voor de regio.
  3. Haalbaarheid - Economische afmeting van het project: kosten, methoden van regionale steun en gepland partnerschap. Uitvoerbaarheid van het project: algemene organisatie, governance, planning, technische en personele middelen, samenwerkingen, enz.

Info & contact

Via deze website vindt u het aanvraagformulier. Lees aandachtig de instructies.

Call text

 

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons