U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Technologie-infrastructuren in Europese innovatie-ecosystemen

16 februari 2022 15:00 – 16:30
Online

Technologie-infrastructuren (TI) zijn essentieel om nieuwe technologieën te testen, te demonstreren en op te schalen voor verder gebruik. Zij zijn goed gepositioneerd voor de co-creatie van innovaties door publieke gebruikers zoals onderzoeks- en technologiebedrijven, alsook universiteiten, overheidsinstanties en particuliere gebruikers, waaronder KMO's. Zij zijn gevarieerd in hun toepassing en hebben een zeer diverse gebruikersgemeenschap.

In het kader van de nieuwe Europese Onderzoekruimte (EOR) werkt de Commissie momenteel aan de "Europese strategie voor technologie-infrastructuur". De urgentie voor dit onderwerp is hoog, aangezien TI's essentieel zijn voor het vergemakkelijken van de 'twin transition' en het bevorderen van de strategische open autonomie die de Europese Commissie nastreeft.

TNO & Neth-ER organiseren samen een webinar om te bespreken wat de beste manier is om deze Europese strategie voor technologie-infrastructuren tot stand te brengen en hoe zo'n strategie mede tot stand gebracht kan worden.

Sprekers

  • Christa Hooijer, Director Science Industry, TNO
  • Apostolia Karamali, Head of Unit, DG RTD A3, European Commission
  • Patrick Schelvis, Senior Policy Officer, Dutch Ministry of Economic Affairs and Climate
  • Fabio Taucer, Scientific Officer, JRC, European Commission

Schrijf je hier in. 

Technologie-infrastructuren in Europese innovatie-ecosystemen

Maak een account aan

Volg ons