U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Mission Clean Oceans - How can science and innovation tackle ocean pollution?

17 februari 2020 16:00 – 18:00
Europees Parlement (Room ASP 3H1), Brussel

Onze oceanen en zeeën veranderen momenteel in een gigantische stortplaats. Vervuiling bedreigt ecologische gezondheid, kustveiligheid, onze blauwe economie en een basis van ons welzijn. Plastic afval blijft een grote bedreiging en een groot milieuprobleem voor mensen wereldwijd. Het equivalent van 850 zeecontainers gevuld met plastic worden dagelijks in de rivieren en de oceaan gedumpt, wat resulteert in meer dan 5 biljoen drijvende plastic stukken die zelfs de meest afgelegen delen van onze oceaan bereiken. Overtollige voedingsstoffen, chemisch en farmaceutisch afval, munitie, lawaai, microben en andere verontreinigende stoffen zorgen voor extra stress in de mariene biodiversiteit en ecosystemen.
 
De voorzitter van de nieuwe Europese Commissie wil Europa op weg helpen naar een nul-vervuilingsambitie. Het voorgestelde nieuwe onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europa omvat met name Healthy Oceans, Seas, Coastal and Inland Waters als een van de enige vijf prioriteiten ('missies'). Kwesties van oceaanvervuiling zijn ook prioritaire onderwerpen voor het gezamenlijke programmeringsinitiatief voor gezonde en productieve zeeën en oceanen (JPI Oceans) en voor de Internationale Unie voor natuurbehoud (IUCN).
 
Het evenement zal plaatsvinden van 16:00-18:00 in het Europees Parlement Brussel (zaal ASP 3H1).

Meer informatie.

Mission Clean Oceans - How can science and innovation tackle ocean pollution?

Maak een account aan

Volg ons