U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Integrating science into the EU Green Deal

30 september 2020 15:00 – 17:00

De Europese Green Deal is een routekaart om klimaat- en milieu-uitdagingen om te zetten in kansen om de economie van de EU duurzaam te maken. De Green Deal stelt ambitieuze doelen, waaronder het bereiken van klimaatneutraliteit in Europa tegen 2050; het aanpakken van de oorzaken van het verlies aan biodiversiteit in Europa; herstel van aangetaste ecosystemen; en een actieplan voor lucht, water en bodem. Om deze gewaagde doelen te bereiken, is waarschijnlijk wetenschappelijke expertise vereist van veel verschillende geowetenschappelijke gebieden, waaronder atmosferische, hydrologische, oceanische en bodemsysteemwetenschappen.

Om te schetsen hoe wetenschap kan worden geïntegreerd in de Green Deal, heeft de Intergroup 'Climate Change, Biodiversity and Sustainable Development' van het Europees Parlement (EP) in nauwe samenwerking met EGU een virtueel evenement georganiseerd onder de titel 'Integrating science into the Green Deal'. Dit virtuele evenement, dat wordt georganiseerd door Europarlementariër Norbert Lins, zal geowetenschappers en beleidsmakers samenbrengen om te bespreken hoe de geowetenschappen de EU Green Deal het meest effectief kunnen ondersteunen en ervoor zorgen dat de ambitieuze doelstellingen op het gebied van biodiversiteit en vervuiling worden bereikt.

Meer informatie en registratie.

Integrating science into the EU Green Deal

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons