U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Designing future energy policies: Social sciences and humanities to accelerate the energy transition

20 november 2018
Square de Meeûs 5-6, 1000 Brussel

Het energiebeleid kan zijn maximale potentieel niet benutten als de kennis die voortkomt uit onderzoek van sociale wetenschappen en geesteswetenschappen niet meegenomen wordt in het besluitvormingsproces. Burgers moeten de kern vormen van alle beleidsmaatregelen - inclusief degene die met energie te maken hebben. Deze conferentie zal onderstrepen hoe cruciaal sociale gegevens zijn om het decarboniseren van onze economie te versnellen en een echte verandering in de klimaatverandering te maken. Het zal ook concrete aanbevelingen bevatten over hoe het toekomstige Europese energiebeleid bevorderd kan worden en beter kan worden ontworpen in de context van het komende kader voor onderzoek en innovatie; Horizon Europe.

Designing future energy policies: Social sciences and humanities to accelerate the energy transition

Het evenement is georganiseerd als onderdeel van het SHAPE ENERGY H2020 EU-gefinancierde project. Het is gericht op het genereren van nieuwe kennis, het ondersteunen van empirisch onderbouwde beleidsvorming, het produceren van interdisciplinaire oplossingen en het ontwikkelen van Europa's expertise in het gebruiken en toepassen van beschikbaar onderzoek in het besluitvormingsproces inzake energietransitie.

Registreer je hier

Het programma kan je hier raadplegen.

Maak een account aan

Volg ons