U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Brain Research & Tech: How can Horizon Europe improve human brain health and performance?

6 maart 2019 08:30 – 16:00
European Committee of the Regions, Rue Belliard 99-101, Brussel

Het begrijpen en genezen van het menselijk brein is een van de meest opwindende uitdagingen van de 21e eeuw. Eeuwenlang werden we aangetrokken door het mysterie van denken en bewustzijn, maar het is pas nu dat we de technische en wetenschappelijke basis hebben om verder te komen.

Brain Research & Tech: How can Horizon Europe improve human brain health and performance?

Is bewustzijn fundamenteel voor het ontstaan ​​van het denken? Zal Artificial Intelligence bewust moeten zijn? En kunnen we onze geest herstellen als deze eenmaal beschadigd is?

Het aanpakken van deze vragen vereist durf, is noodzakelijkerwijs interdisciplinair en vereist nauwe coördinatie tussen wetenschappers, clinici, industriepartners en beleidsmakers. In Europa hebben we besloten om deze uitdaging aan te gaan en de grenzen van onze kennis te verleggen door inspanningen zoals het European flagship Human Brain Project, de European Open Science Cloud en onze investeringen in High Performance Computing ...

Maar hoe zullen we slagen? Aix-Marseille University - AMU, een Europese leider in hersengezondheid en -technologie, reageert samen met zijn wetenschappelijke en industriële partners over het hele continent.

Klik hier voor meer informatie en registratie.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons