U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Adapting to Climate Change: are our solutions working?

20 februari 2019 15:00 – 18:00
European Parliament, Room TBC

Klimaatverandering en de impact ervan op de samenleving en ecosystemen is een wereldwijde uitdaging. De White Rose-universiteiten in Leeds, Sheffield en York streven ernaar om effectief beleid en oplossingen voor deze problemen te bieden.

Ondersteund door krachtig onderzoek, zullen de sprekers zich concentreren op belangrijke beleidsterreinen voor klimaatverandering en op de werkzaamheden die worden uitgevoerd via onze wereldwijde netwerken om ons fysieke, technologische, economische en sociale begrip van klimaatverandering te verbeteren met beperking- en aanpassingsstrategieën. 

Adapting to Climate Change: are our solutions working?

Onder voorzitterschap van professor Dave Petley, vicevoorzitter voor onderzoek en innovatie aan de University of Sheffield, en gehost door Seb Dance, lid van de Commissie milieubeheer, voedsel en volksgezondheid, presenteren we drie onderzoeksdomeinen van onze academici plus een overzicht van het laatste Europese klimaatbeleid van DG CLIMA (nog te bevestigen).

Professor Duncan Cameron, co-directeur van het Plant Production and Protection (P3) Center aan de University of Sheffield, zal het gebied van voedselzekerheid aanpakken met zijn Nature-paper van 2017 over energieverbruik in de toeleveringsketen van tarwe tot brood en de beleidsimplicaties daarvan. Professor Lisa Emberson, centrumdirecteur van het Stockholm Environment Institute, University of York, zal haar werk over luchtverontreiniging en klimaatverandering presenteren in een 'climate smart agriculture'-kader om de ontwikkeling van nationale actieplannen en nationale toezeggingen voor mitigatie te ondersteunen. Professor Lea Berrang-Ford, Priestley-leerstoel voor Klimaat en Gezondheid, University of Leeds, zal beschrijven hoe haar werk aan 'The Adaptation Gap' 2017 VN Environmental Report, de belangrijkste kansen en uitdagingen onderzoekt die samenhangen met het beoordelen van de voortgang van adaptatie op mondiaal niveau.

Ook een spreker van DG CLIMA (tbc) zal uitleggen hoe de Europese Commissie klimaatbeleid en -strategieën formuleert en implementeert op Europees en internationaal niveau. Na het panel zal er een vraag- en antwoordsessie zijn en zal het onderzoek en de toepassing daarvan worden besproken met toekomstig beleid. Een borrelreceptie vanaf 18u volgt het evenement om te netwerken.

Registreer hier. Voor vragen kunt u contact opnemen met Aya-Nay Haddad via a.n.haddad@whiterose.ac.uk.

Evenementwebsite 

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons