U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Extra steun in Horizon 2020

26 maart 2020 - door Simon De Wachter

De Europese Commissie heeft een update gepubliceerd van het werkprogramma voor 2020 van Horizon 2020, het Europees kaderprogramma voor onderzoek en innovatie. Er zullen extra middelen komen voor de nieuwe prioriteiten van de Commissie, namelijk:

  • Coronavirus
  • Green Deal
  • Vrouwelijke innovators
  • Europese universiteiten
     
Extra steun in Horizon 2020

Update werkprogramma Horizon 2020

In de update is ten eerste de noodoproep rond het coronavirus opgenomen die in maart is gelanceerd, met een budget van 47,5 miljoen euro. Er werden 17 projecten geselecteerd, die werken aan de ontwikkeling van vaccins, behandelingen, diagnostische testen en medische systemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Ten tweede komt er een Green Deal call onder de European Innovation Council (EIC) pilot. Daarin wordt 350 miljoen euro voorzien voor kmo’s die één of meerdere doelstellingen van de Green Deal aanpakken met baanbrekende innovaties. Kmo’s kunnen subsidies tot 2,5 miljoen euro en bijkomende leningen tot 15 miljoen euro krijgen.

Ten derde focust de Commissie op vrouwelijke innovators. 25% van de kandidaten die uitgenodigd worden voor de laatste fase van de aanvraagprocedure voor de EIC Accelerator, zullen een vrouw als CEO hebben.

Ten slotte zal Horizon 2020 ook de dimensie van onderzoek en innovatie van het Europese Universiteiten Initiatief versterken. Onder Erasmus+ zijn al twee oproepen gelanceerd in 2019 en 2020 om allianties tussen hoger onderwijsinstellingen te ondersteunen. Onder Horizon 2020 zal nog eens 103 miljoen euro vrijgemaakt worden, om synergieën te faciliteren tussen de toekomstige Horizon Europe en Erasmus+ programma’s.

Persbericht Europese Commissie
 

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons