U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Satellite broadband internet access for educational multimedia contents to unconnected schools

Deadline

Code

SBIAS-2019

Doelstellingen

De algemene doelstelling van het proefproject is bij te dragen aan de beoordeling van de voordelen van een breedbandconnectiviteit via satelliet in gebieden die worden getroffen door de digitale kloof met de steun van regionale of nationale overheidsinstanties, als een voorloper van de nog grotere voordelen die de European Gigabit Society zal bieden. 

Overeenkomstig met deze doelstelling moeten de entiteiten die aan de oproep deelnemen, een duidelijke ervaring hebben met het implementeren van ruimtetelecommunicatietechnologieën voor het verkleinen van de digitale kloof en voor verbetering van de connectiviteit.

Dienovereenkomstig helpen de voorstellen de Commissie om ten minste de volgende specifieke doelstellingen te bereiken:

 • Analyse van EU-regio's in de digitale kloof op lange termijn en getroffen sectoren en bevolking, met name voor scholen: de identificatie van enkele relevante regio's, scholen en andere belanghebbenden moet in de voorstellen worden opgenomen;
 • Beoordeling van eenvoudige, efficiënte en kosteneffectieve implementatieschema's (bijv. Vouchers) om gemakkelijke toegang tot satelliet-breedbandconnectiviteit te waarborgen: de voorstellen moeten oplossingen bieden die gemakkelijke toegang tot satelliet-breedbandconnectiviteit waarborgen;
 • Beoordeling, door de inzet van breedbandinternettoegang via satelliet naar sommige niet-verbonden scholen ("veldproeven"), van het voordeel van verspreiding via satelliet van educatieve multimedia-inhoud die, voor zover mogelijk, afhankelijk is van gegevens en diensten aangeboden door de ruimtevaartprogramma's van de Unie; en
 • Ontwikkeling van outreach- en communicatie-activiteiten.

Budget

Het budget voor dit pilootproject is 950 000 euro.

Begunstigden

Voorstellen kunnen worden ingediend door consortia die zijn samengesteld uit juridische entiteiten, behalve natuurlijke
personen, zoals:

 • non-profit organisaties (privaat of publiek);
 • overheidsinstanties (nationaal, regionaal, lokaal);
 • internationale organisaties;
 • universiteiten;
 • onderwijsinstellingen;
 • onderzoekscentra;
 • winstgevende entiteiten

Vanwege de beperkte reikwijdte van het proefproject komen alleen aanvragen van juridische entiteiten die in EU-lidstaten zijn gevestigd in aanmerking (inclusief ultraperifere regio's).

Om in aanmerking te komen, moet een voorstel worden ingediend door een consortium bestaande uit ten minste drie juridische entiteiten uit twee verschillende lidstaten.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons