U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

European Digital Innovation Hubs: Vlaamse preselectie

Deadline

Doelstellingen

In het nieuwe Digital Europe Programme (DEP) voor de toekomstige Europese meerjarenbegroting staat het netwerk aan European Digital Innovation Hubs (EDIH) centraal.

Een EDIH is een (groep van) organisatie(s) die bedrijven, voornamelijk KMO's, en/of de publieke sector ondersteunen in hun digitale transformatie.

Het moet de digitale transformatie van bedrijven en andere organisaties versnellen door minstens volgende diensten aan te bieden:            

  • Testen voor het investeren;
  • Vaardigheden en training;
  • Ondersteuning om investering te vinden;
  • Innovatie ecosysteem uitbouwen en netwerken.

Elke European Digital Innovation Hub heeft daarbij een bepaalde focus gelinkt aan de drie sleuteltechnologie├źn van het DEP (supercomputing, AI en cybersecurity).

De zoektocht naar geschikte kandidaten voor de European Digital Innovation Hubs verloopt via een Vlaamse preselectie. Deze is nu geopend. Deadline voor het indienen van kandidaturen is 31 augustus 2020. De Hubs moeten daarbij ook vraag en aanbod bij elkaar brengen en zo het Vlaamse en Europese ecosysteem versterken.

Info & contact

Informatie over de Vlaamse preselectie en de Europese selectieprocedure binnen het Digital Europe Programme kun je op deze pagina downloaden.

Alle vragen over de selectieprocedure kunnen gestuurd worden naar EDIH@vlaanderen.be

Op vrijdag 3 juli organiseerde het Departement EWI een online infomoment voor kandidaat-indieners. Tijdens dit moment gingen ze dieper in op de Vlaamse preselectie, de selectiecriteria, wat u moet opleveren om deel te nemen en de selectie op Europees niveau. Bekijk het infomoment hier opnieuw.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons