U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

EUREKA cluster AI call

Deadline

Inleiding

De EUREKA-clusters CELTIC-NEXT, EUROGIA, ITEA 3 en PENTA-EURIPIDES² hebben een gemeenschappelijke intersectoraal belang waargenomen bij het ontwikkelen, aanpassen en gebruiken van opkomende kunstmatige intelligentie binnen en over hun aandachtsgebieden. Deze clusters lanceren samen met een aantal EUREKA-overheidsinstanties nu een oproep voor innovatieve projecten in het AI-domein. Het doel van deze oproep is om de productiviteit en het concurrentievermogen van de Europese industrieën te vergroten door de toepassing en het gebruik van AI-systemen en -diensten.

Doelstellingen

Kunstmatige intelligentie is een zich snel ontwikkelende technologie met het potentieel om bijna elk aspect van de economie en de samenleving te beïnvloeden of te transformeren. Diepgaande kennis en leiderschap bij het ontwikkelen en toepassen van dit krachtige vermogen is een essentiële vereiste, wil de industrie haar leiderschap op meerdere toepassingsgebieden behouden of profiteren van nieuwe kansen.

Deze EUREKA Clusters AI Call is speciaal ontworpen om de activiteit op dit belangrijke gebied te stimuleren door transnationale samenwerkingsprojecten op te zetten in toepassingen die de economische groei ondersteunen en de samenleving als geheel ten goede komen.

Deelnemers worden uitgenodigd om projectvoorstellen voor toegepast onderzoek en innovatie op het gebied van kunstmatige intelligentie in te dienen, waarbij ze waar mogelijk aangeven hoe ze verband houden met het technologische aandachtsgebied van de deelnemende clusters die het meest relevant zijn voor hun voorstel.

Budget

Deze EUREKA Cluster Call on AI heeft al financieringsbeloftes ontvangen van meer dan 40 miljoen euro uit de volgende landen: Oostenrijk, België, Canada, Denemarken, Finland, Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, Turkije, Spanje, Zweden, Zuid-Korea en Singapore. 
 

Begunstigden

Voorstellen moeten aan de volgende criteria voldoen:

  • Het consortium moet bestaan ​​uit ten minste twee bedrijven uit verschillende EUREKA-deelnemende landen. De deelname van onderzoeksinstellingen / universiteiten is welkom volgens de financieringsregels van elk land.
  • De projectpartners moeten hun bereidheid tot samenwerking tonen, op een win-win / eerlijke basis, bij de ontwikkeling van een nieuw product, een industriële procesindustrie of een dienst.
  • Het product, proces of dienst moet innovatief zijn en er moet een technologisch risico aan verbonden zijn.
  • Het project moet alle betrokken partners in een evenwichtig consortium ten goede komen. KMO's worden uitdrukkelijk aangemoedigd om deel te nemen aan de voorstellen.
  • Het project moet een duidelijk voordeel en toegevoegde waarde opleveren als gevolg van de technologische samenwerking tussen de deelnemers (nieuwe technologieën, standaardisatie, prototyping, veldproeven, nieuwe of verbeterde producten, meer kennis, toegang tot O & O-infrastructuur enz.).
  • Te behalen economische en maatschappelijke voordelen (indien relevant) moeten worden benadrukt in het projectvoorstel.
  • Een projectconsortium of samenwerkingsovereenkomst (PCA) moet zo snel mogelijk na aanvang van het project tussen de projectpartners worden ondertekend. PCA-sjablonen zijn indien nodig beschikbaar voor gebruik.

Elke organisatie waarvan het samenwerkingsproject voor industrieel onderzoek en innovatie in overeenstemming is met de bovenstaande criteria, kan intekenen op de oproep en de financiering kan achteraf worden verstrekt door elke financieringsinstantie in overeenstemming met hun nationale deelnameprocedures en afhankelijk van de beschikbare begrotingsmiddelen.

Elke deelnemende financieringsinstantie kan aanvullende verkiesbaarheidscriteria toepassen op basis van hun nationale regelgeving. Aanvragers wordt sterk aangeraden om, alvorens hun aanvraag in te dienen, contact op te nemen met hun financieringsorgaan om hun projectidee te bespreken en de nationale verkiesbaarheidscriteria te controleren die van toepassing zouden zijn op hun deelname aan het project.

Partners uit andere EUREKA-landen of landen buiten EUREKA kunnen ook deelnemen, maar binnen deze landen moet financiering worden verkregen.

Info & contact

Meer informatie vind je op deze website.

Voor meer informatie contacteer Lieve Apers (lieve.apers@vlaio.be).

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons