U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

EIT Community Booster

Deadline

Inleiding

Het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT) kondigde op 18 oktober de lancering aan van de "EIT Community Booster - Scaling New European Bauhaus Ventures". Ter ondersteuning van het New European Bauhaus (NEB), dat innovatie, creativiteit en design met elkaar verbindt om de levenskwaliteit van de burger te verbeteren, zal de venture booster 20 ventures steunen met steun en financiering ter waarde van 50 000 euro elk als onderdeel van een ruimere begroting van 5 miljoen euro voor EIT-gemeenschap New European Bauhaus-activiteiten in 2021-2022


Dit nieuwe programma van de EIT-gemeenschap zal veelbelovende New European Bauhaus-gerelateerde ondernemingen opsporen en ondersteunen, en hun groei en ontwikkeling van individuele ideeën tot succesvolle ondernemingsprojecten ondersteunen. Met de hulp van de New EIT Community Booster zullen geselecteerde start-ups en scale-ups worden voorzien van diensten die hun bedrijf naar het volgende niveau zullen versnellen, waarbij het netwerk van kennis- en innovatiegemeenschappen van het EIT wordt gecombineerd met de steun en ondersteuning van het EIT, Europa's grootste innovatie-ecosysteem. 

Doelstellingen

De EIT-gemeenschap wil de transformatie van het Nieuwe Europese Bauhaus bevorderen en is op zoek naar de meest innovatieve ondernemingen die duurzame veranderingen voor steden, industrieën, klimaat, voedsel, welzijn en algemene levenskwaliteit stimuleren, om hun bedrijfsgroei te ondersteunen en hen te helpen de internationale gamechangers te worden.

Het door de Europese Commissie gelanceerde New European Bauhaus vertaalt de Europese Green Deal in een tastbare, positieve ervaring waaraan alle Europeanen kunnen deelnemen en samen vooruitgang kunnen boeken. Met dit in het achterhoofd is de EIT Community Booster opgezet om de startups en scaleups te identificeren en te ondersteunen die de drie kerndimensies van het New European Bauhaus integreren:

  • duurzaamheid, van klimaatdoelstellingen tot circulariteit, nulvervuiling en biodiversiteit
  • esthetiek, kwaliteit van de ervaring en stijl, voorbij functionaliteit
  • inclusie, van het valoriseren van diversiteit, tot het verzekeren van toegankelijkheid en betaalbaarheid

Budget

De 20 beste bedrijven ontvangen acceleratie-ondersteunende diensten ter waarde van in totaal 1 miljoen euro. Van beginnende teams tot volwassen scale-ups, ondernemingen van alle niveaus kunnen de steun krijgen die ze nodig hebben om de bedrijfsgroei te stimuleren, financiering aan te trekken en internationaal op te schalen.

Begunstigden

Bedrijven

Info & contact

Meer info over de oproep en indieningsprocedure vind je hier

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons