U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

EU ministers willen jeugdbeleid naar voor schuiven

05 september 2018 - door Stagiair

In Wenen werd een informele top gehouden over Europees jeugdbeleid. De EU ministers willen een einde maken aan het stiefmoederlijk imago van jeugdbeleid op het Europees niveau.

EU ministers willen jeugdbeleid naar voor schuiven

Jeugdbeleid opnieuw prioritair

Het was voor het eerst in 12 jaar dat zo’n top werd gehouden, toen ook onder Oostenrijks voorzitterschap. De Oostenrijkers willen op vlak van drie thema’s vooruitgang boeken:

  • de toekomst van het Erasmus+ programma

  • het European Solidarity Corps

  • nieuwe jeugdstrategie

EU commissaris voor Jeugdzaken, Tibor Navracsics, is blij met de ambitie die de EU ministers toonden tijdens gesprekken over nodige investeringen voor jeugd. Hij hoopt nu op hun steun tijdens de onderhandelingen over het MFK. De Oostenrijkse minister voor jeugd pleitte voor een blijvend eigen budget voor het jeugd-deel binnen het Erasmus+programma. Momenteel staat dat budget op €3,1 miljard.

Brexit

Op de vraag welke positie het Verenigd Koninkrijk na brexit nog zou kunnen innemen, antwoordde de Oostenrijkse minister dat de gesprekken daarover nog niet begonnen zijn, maar dat ‘veel landen die geen lidstaat zijn ook deelnemen aan Erasmusprogramma’. Commissaris Navracsics was voorzichtiger en zei dat er over dat onderwerp nog niets beslist was.

Behalve de EU ministers woonden jongerenvertegenwoordigers de top bij voor een conferentie met de beleidsmakers. Volgens het Oostenrijks voorzitterschap nemen zeker 240 delegaties deel aan die top.

Maak een account aan

Volg ons