U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Evens Lecture - Michael Ignatieff

24 september 2018 18:30 – 21:00
Centre for Fine Arts BOZAR, Ravensteinstraat 23, Brussel

De Evens Foundation nodigt u uit voor zijn allereerste Evens-lezing, waarvoor het een eer is om professor Michael Ignatieff, rector en president van de Central European University in Boedapest, als spreker te verwelkomen.

Michael Ignatieff zal het hebben over Academische vrijheid en democratie in Europa.

De lezing vindt plaats op maandag 24 september om 18.30 uur in het Paleis voor Schone Kunsten BOZAR, Ravensteinstraat 23, Brussel.

Deelname is gratis, maar registreren is verplicht. Klik hier om te registreren.

Evens Lecture - Michael Ignatieff

Over Michael Ignatieff

Michael Ignatieff is de rector en voorzitter van de Central European University in Boedapest. Ignatieff is een internationaal commentator over hedendaagse kwesties van democratie, mensenrechten en bestuur, maar is ook een bekroonde schrijver, docent, voormalig politicus en historicus met een diepe kennis van Midden- en Oost-Europa. Ignatieff werd geboren in Canada en volgde een opleiding aan de Universiteit van Toronto en Harvard.

Zijn voormalige benoemingen zijn Edward R. Murrow Chair van de pers, politiek en openbaar beleid aan de Harvard Kennedy School, Centennial Chair van de Carnegie Council for Ethics in International Affairs in New York,  lid van het parlement van Canada en vervolgens leider van de liberale partij van Canada en leider van de officiële oppositie. Hij is lid van de Queen's Privy Council for Canada en heeft twaalf eredoctoraten.

Zijn belangrijkste publicaties zijn The Needs of Strangers (1984), Scar Tissue (1992), Isaiah Berlin (1998), The Rights Revolution (2000), Human Rights as Politics and Idolatry (2001), The Lesser Evil: Political Ethics in a Age of Terror (2004), Fire and Ashes: Success and Failure in Politics (2013), and The Ordinary Deugden: Moral Order in a Divided World (2017).

Over de Evens Lecture-serie

De Evens Lecture Series is een nieuw initiatief van Evens Foundation, opgericht om onze inzet te versterken als actieve bijdrage aan de kwaliteit van het publieke debat over dringende kwesties van onze tijd. Gerenommeerde sprekers met verschillende achtergronden zullen worden gevraagd na te denken over de kernthema's van het nieuwe strategische plan van de Stichting, uitgaande van hun eigen achtergrond en expertise. Deze lezing zal de eerste van vele zijn en we hopen op uw aanwezigheid te kunnen rekenen voor de lancering van dit nieuwe initiatief.

Maak een account aan

Volg ons