U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > Onderwijs jeugd cultuur en sport > Cultuur en media > Events >

Creative Europe Programme Launching Conference

17 juni 2021 – 18 juni 2021
Online

Het Portugese voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie zal, in samenwerking met de Europese Commissie, een online conferentie promoten om het programma Creative Europe te lanceren op 17-18 juni vanuit Lissabon.

De lancering van het nieuwe programma voor 2021-2027 is een belangrijk moment om beschikbare financiering te mobiliseren voor de broodnodige herlancering van de Europese culturele en creatieve sectoren met een verhoogd budget van 2,5 miljard euro.

De conferentie zal de belangrijkste nieuwigheden van het programma Creatief Europa presenteren en de synergieën met andere Europese financieringsinstrumenten onderzoeken. Experts, praktijkmensen en vertegenwoordigers van projecten met een grote impact zullen hun inzichten brengen om te inspireren hoe de visie en doelstellingen voor deze nieuwe cyclus kunnen worden verwezenlijkt.

Er zullen strategische discussies worden gestart over hoe de audiovisuele industrie groener kan worden gemaakt en grensoverschrijdende samenwerking meer verenigbaar kan worden gemaakt met doelstellingen op het gebied van milieuduurzaamheid, en hoe resultaten uit het verleden kunnen worden vertaald om de toekomstige sectorale benadering van muziek vorm te geven.

Inschrijven voor online deelname staat open voor iedereen.

Creative Europe Programme Launching Conference

Het tweedaagse programma kan je hier terugvinden.

Inschrijven om online het launch-event te volgen kan hier.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons