U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > Onderwijs jeugd cultuur en sport > Cultuur en media > Eu nieuws >

Rubenshuis wint Europa Nostra Award

08 mei 2020 - door Veronique Vennekens

Op de vooravond van Europadag, 9 mei, maakt Europa Nostra de winnaars van de Europese Erfgoed Awards/ Europa Nostra Awards bekend. 

  • 21 projecten uit 15 Europese landen krijgen in 2020 de award.
  • Het Rubenshuis in Antwerpen krijgt de award voor de restauratie van het portiek en tuinpaviljoen.
  • De Europa Nostra Awards worden uitgereikt aan de beste projecten van restauratie en bescherming van cultureel erfgoed.

Je kan uit deze 21 projecten nog een publieksfavoriet selecteren. Stemmen kan hier tot 1 september 2020.

Rubenshuis wint Europa Nostra Award

21 winnaars uit 15 landen

De Europa Nostra Awards worden sinds 2002 elk jaar uitgereikt aan de beste erfgoed projecten in de Europese Unie. Het is één van de meest prestigieuze erfgoed awards. De awards worden gesteund vanuit het Creative Europe fonds.

Uit deze winnaars wordt nog een publiekswinnaar gekozen en maximaal vier 'Grand Prix' winnaars. Die Grand Prix winnaars ontvangen elk 10.000 euro. Zij worden later dit jaar bekend gemaakt. 

Het Rubenshuis ontving de award in de categorie 'conservatie' voor de restauratie van het bekende portiek en tuinpaviljoen. De 400-jaar oude structuren werden ontworpen en gebouwd door Peter Paul Rubens in de tuin van zijn huis in Antwerpen. Het is het enige onderdeel van het origineel ontwerp dat nog min of meer intact is. Meer informatie over hun project kan je hier terugvinden.

Alle winnaars van 2020 kan je hier raadplegen.
Stemmen voor de publieksprijs kan nog tot 1 september 2020.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons