U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > Onderwijs jeugd cultuur en sport > Cultuur en media > Eu nieuws >

Lidstaten komen tot (gedeeltelijke) algemene oriëntatie voor Creative Europe 2021-2027

02 januari 2019 - door Veronique Vennekens

De lidstaten zijn op het einde van 2018 nog tot een akkoord gekomen over (een deel van) het nieuwe Creative Europe programma voor 2021-2027.

De belangrijkste beslissing is het schrappen van de speciale status van het EU Jeugdorkest en de European Film Academy. Deze entiteiten zouden volgens het ontwerp van de tekst fondsen kunnen krijgen via Creative Europe zonder via de subsidieoproepen te moeten passeren. Enkele lidstaten, waaronder Frankrijk, vinden dit niet bijdragen aan de transparantie waarmee het fonds wordt beheerd.

Lidstaten komen tot (gedeeltelijke) algemene oriëntatie voor Creative Europe 2021-2027

Daarnaast leggen de nationale delegaties ook de nadruk op de gelijkheid tussen mannen en vrouwen waarbij er een goede balans moet zijn tussen de twee. Tot slot hebben Duitsland, Frankrijk, België, Griekenland en Cyprus zich vragen gesteld bij het gebruik van uitvoeringsbesluiten om de voorwaarden van de monitoring en evaluatie verder uit te werken.

Er is nog geen datum vastgelegd waarop de eerste interinstitutionele gesprekken tussen de instellingen zullen plaatsvinden. De hele algemene oriëntatie kan u hier raadplegen.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons