U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > onderwijs jeugd cultuur en sport > cultuur en media > eu nieuws >

Eerste subsidieoproepen Creative Europe Media voor 2023

28 oktober 2022 - door Kaatje Gevaert

De eerste zes subsidieoproepen van Creative Europe MEDIA voor 2023 zijn door de Europese Commissie gepubliceerd. Meteen het startschot voor de aanvraagperiode!

  • De Europese Commissie stelt 180 miljoen euro aan subsidies in 2023 beschikbaar voor het onderdeel MEDIA van Creatief Europa
  • Doel is de grensoverschrijdende samenwerking blijven bevorderen om audiovisuele producties uit te breiden en het concurrentievermogen van de Europese audiovisuele industrie op Europees en mondiaal niveau te vergroten. 
  • Aanvragen kan je indienen vanaf 20 oktober via het Funding and Tenders portal
Eerste subsidieoproepen Creative Europe Media voor 2023

Over de oproepen

Met een totale begroting van meer dan 180 miljoen euro aan subsidies voor 2023 zal het onderdeel MEDIA van Creatief Europa grensoverschrijdende samenwerking blijven bevorderen om audiovisuele producties uit te breiden en het concurrentievermogen van de Europese audiovisuele industrie op Europees en mondiaal niveau te vergroten. De financieringsmogelijkheden zullen de ontwikkeling, distributie en promotie van Europese werken ondersteunen en tegelijkertijd innovatie in de digitale omgeving stimuleren.

De eerste oproepen zullen steun verlenen aan de ontwikkeling van Europese werken, waaronder films, series, videospelletjes en immersieve inhoud, de distributie daarvan in bioscopen en op online-platforms, en de ontwikkeling van het publiek. Geïnteresseerde organisaties kunnen meer informatie vinden in de onderstaande links en kunnen vanaf 20 oktober voorstellen indienen.

Inhoud van de 6 oproepen

Het gaat om de volgende subsidieoproepen:

De komende maanden zullen meer financieringsmogelijkheden worden aangekondigd.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons