U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > Onderwijs jeugd cultuur en sport > Cultuur en media > Eu nieuws >

Auteursrechtenhervorming: Axel Voss wordt nieuwe rapporteur

24 augustus 2018 - door Nand De Klerck

De auteursrechtenhervorming is uitgegroeid tot belangrijkste dossier in het realiseren van de digitale eengemaakte markt. Therese Comodini Cachia (EVP, Malta) wordt vervangen door Axel Voss als rapporteur in het Europees Parlement.

Therese Comodini Cachia (EVP, Malta) zal het Europees Parlement verlaten voor een zetel in het Parlement van Malta. De Europese Volkspartij moet daarom op zoek naar een nieuwe rapporteur voor dit enorm belangrijk en groot dossier.

De aanstelling van een nieuwe rapporteur wordt binnenkort verwacht. Deze zal de onderhandelingen met de Raad en de Commissie verder tot een goed einde moeten brengen. Constance Le Grip (EVP, Frankrijk) wordt momenteel getipt als grootste kanshebber. Een andere naam die in de wandelgangen circuleert is Axel Voss (EVP, Duitsland). Het is uiteindelijk Axel Voss geworden. Op 19 juni zal hij reeds een bespreking in de JURI-commissie in goede banen leiden.

Men zoekt iemand met (ongeveer) dezelfde mening al de vorige rapporteur om de onderhandelingen niet te blokkeren. Therese Comodini Cachia was een tegenstander van het invoeren van befaamd artikel 11. 

Auteursrechtenhervorming: Axel Voss wordt nieuwe rapporteur

Maak een account aan

DOSSIER

Modernisering van de Europese auteursrechten

De tekst werd gepubliceerd in het Europees Publicatieblad. De lidstaten hebben tot 7 juni 2021 om de richtlijn om te zetten naar nationale wetgeving.

Lees meer
Volg ons