U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > Onderwijs jeugd cultuur en sport > Cultuur en media > Calls >

Preparatory Action on Media Literacy for All

Deadline

Code

Connect/2019/4244166

Inleiding

Deze voorbereidende actie komt tegemoet aan de maatschappelijke uitdaging om de mediawijsheid van burgers van alle leeftijden in de lidstaten van de Europese Unie te verbeteren. "Mediageletterdheid" is een overkoepelende uitdrukking die alle technische, cognitieve, sociale, maatschappelijke en creatieve capaciteiten omvat waarmee een burger toegang heeft tot de media, een kritisch inzicht in de media heeft en ermee kan communiceren.

Doelstellingen

Deze oproep is gericht op het bevorderen van onderwijs en innovatie op het gebied van mediageletterdheid door de ontwikkeling van nieuw educatief materiaal en/of diensten te bevorderen die zijn gebouwd op concrete gevallen van desinformatie.

Een ander doel is het ontwerpen van methoden om mensen bewust te maken van de technieken die vaak worden gebruikt door kwaadwillende actoren om desinformatie via internet te creëren, te verspreiden en te versterken. Dergelijk educatief materiaal moet rekening houden met de verschillende kenmerken van de verschillende online platforms en sociale-mediaservices door speciale gevallen en voorbeelden van manipulatieve technieken die momenteel in gebruik zijn te presenteren. Deze educatieve materialen en / of diensten moeten ook empirische enquêtes bevatten.

Vanuit methodologisch oogpunt moeten de voorstellen een onderscheid maken tussen de acties die gericht zijn op leerlingen en die voor leraren en een gedifferentieerde benadering voor elke doelgroep. De verzameling van relevante input voor de voorbereiding van onderwijs- en opleidingsmateriaal moet de actieve deelname omvatten van relevante organisaties uit het maatschappelijk middenveld en mediageletterdheid, media, online platforms, feitencontroleurs en/of academische onderzoekers met een specifieke expertise op het gebied van desinformatie.

Budget

Totaalbudget 500.000 euro om 2-5 projecten te financieren met een maximum van 60% co-financiering.

Info & contact

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons