U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > Node >

Steel

Deadline

Code

RFCS-02-2020

Doelstellingen

Op 1 december 2019 is een nieuwe Europese Commissie in dienst getreden voor het huidige quinquennium 2019-2024. Het nieuwe college van commissarissen, onder voorzitterschap van mevrouw Ursula von der Leyen, heeft de toezegging van de Commissie om "de klimaat- en milieugerelateerde uitdagingen aan te gaan, dat is de bepalende taak van deze generatie", opnieuw ingesteld. De Europese Green Deal-mededeling, die in december 2019 door de Commissie is gepresenteerd, is een nieuwe groeistrategie die tot doel heeft de EU om te vormen tot een eerlijke en welvarende samenleving, met een moderne, hulpbronnenefficiënte en concurrerende economie zonder netto-uitstoot van broeikasgassen in 2050 en waar economische groei wordt losgekoppeld van het gebruik van hulpbronnen.

Binnen de meest relevante lijnen voor het RFCS-onderzoeksprogramma die voortkomen uit de Europese Green Deal-mededeling, moeten aanvragers van RFCS-2020 voor het staalonderwerp de volgende elementen in overweging nemen bij het voorbereiden van hun voorstellen:

  • Energie-intensieve industrieën, zoals staal [..], zijn onmisbaar voor de Europese economie, aangezien ze aan verschillende belangrijke waardeketens leveren. Het koolstofvrij maken en moderniseren van deze sector is essentieel.
  • De Commissie zal de doorbraaktechnologieën van schoon staal steunen die tot 2030 leiden tot een koolstofvrij staalproductieproces.

Budget

Het totale budget van de oproep voor 2020 van het RFCS-onderzoeksprogramma is 40 000 000 euro.

Begunstigden

Beschreven in het RFCS-informatiepakket.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons