U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

10 maart 2020 09:30 – 10:30

Ontbijtsessie 10/03: De eerste Europese klimaatwet

Wil je graag meer weten over de eerste Europese klimaatwet? Kom op dinsdag 10 maart 2020 naar de VLEVA-ontbijtsessie.
Lees meer

28 januari 2020 13:00 – 16:30

Wat betekent de ‘European Green Deal’ voor Europa en Vlaanderen?

Ontdek het uitgebreide verslag van deze succesvolle infosessie. Dit bevat de keynote van onze gastspreker Kurt Vandenberghe. Hij volgt de werkzaamheden v/d Green Deal op voor het kabinet van commissievoorzitter von der Leyen. Daarnaast bevat het ook de neerslag v/h paneldebat waaraan dhr. vandenberghe eveneens deelnam.
Lees meer

VN-klimaattop 2018: uur van de waarheid voor Parijsakkoord

Doel van de klimaattop 2018 (COP24) is de laatste hand te leggen aan de implementatierichtlijnen van het Klimaatakkoord van Parijs. Standpunten EU-instellingen op een rij en de weg naar COP24.

EU klimaatneutraal tegen 2050: visie milieu- en onderzoekscommissie

ENVI en ITRE willen dat de EU streeft naar een netto nuluitstoot van broeikasgassen tegen uiterlijk 2050. De transitie die hiervoor nodig is, biedt kansen voor industrie en werkgelegenheid.

Europa klimaatneutraal tegen 2050

De Europese Commissie heeft op 28 november haar langetermijnstrategie “A Clean Planet for All” voorgesteld. Deze strategie bepaalt de koers voor een klimaatneutrale economie tegen 2050.

Breuk in Duits-Franse as door Digitale Diensten Belasting (DST)

De ministers van financiën zijn er tijdens de laatste Europese top over de Digitale Diensten Belasting (Digital Services Tax) van 3% niet in geslaagd om een akkoord te vinden. Ondanks de inspanningen van Frankrijk is ook Duitsland nog niet overtuigd.

4 oktober 2018 09:00 – 13:00

Het Europees landbouw- en energiebeleid na 2020: hoeveel financiering ligt er op tafel?

VLEVA, het Departement Landbouw en Visserij en het Departement Omgeving nodigen u van harte uit op donderdag 4 oktober voor een infosessie over het MFK-voorstel van de Europese Commissie over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en CEF Energie.
Lees meer
Volg ons