U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

VN-klimaattop 2018: uur van de waarheid voor Parijsakkoord

Doel van de klimaattop 2018 (COP24) is de laatste hand te leggen aan de implementatierichtlijnen van het Klimaatakkoord van Parijs. Standpunten EU-instellingen op een rij en de weg naar COP24.

17 januari 2019 09:30 – 13:00

Blijft EU koploper met haar klimaatbeleid? En wat doet Vlaanderen?

Ontmoet topexperts die het Europese klimaatbeleid toelichten. Krijg een volledige update van de Europese energie- , milieu- en klimaatactualiteit. Tot dan!
Lees meer

EU klimaatneutraal tegen 2050: visie milieu- en onderzoekscommissie

ENVI en ITRE willen dat de EU streeft naar een netto nuluitstoot van broeikasgassen tegen uiterlijk 2050. De transitie die hiervoor nodig is, biedt kansen voor industrie en werkgelegenheid.

Europa klimaatneutraal tegen 2050

De Europese Commissie heeft op 28 november haar langetermijnstrategie “A Clean Planet for All” voorgesteld. Deze strategie bepaalt de koers voor een klimaatneutrale economie tegen 2050.

Breuk in Duits-Franse as door Digitale Diensten Belasting (DST)

De ministers van financiën zijn er tijdens de laatste Europese top over de Digitale Diensten Belasting (Digital Services Tax) van 3% niet in geslaagd om een akkoord te vinden. Ondanks de inspanningen van Frankrijk is ook Duitsland nog niet overtuigd.

4 oktober 2018 09:00 – 13:00

Het Europees landbouw- en energiebeleid na 2020: hoeveel financiering ligt er op tafel?

VLEVA, het Departement Landbouw en Visserij en het Departement Omgeving nodigen u van harte uit op donderdag 4 oktober voor een infosessie over het MFK-voorstel van de Europese Commissie over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en CEF Energie.
Lees meer
Volg ons