U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

VN biodiversiteitstop: Raad is eensgezind ambitieus

21 september 2020 - door Celeste Wezenbeek

De Raad van ministers heeft de Commissie gemachtigd om namens de EU de Leaders' Pledge for Nature te onderschrijven. Hiermee moet de EU de eensgezinde boodschap uitdragen dat de wereldwijde biodiversiteits­ambitie omhoog moet. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen mag dus EU-steun uitspreken voor de intentie­verklaring tijdens de VN-top over biodiversiteit.

De intentieverklaring heeft een vrijwillig karakter. Benadrukt wordt dat het verlies aan biodiversiteit en het verval van ecosystemen dringend mondiale actie vereisten. De verklaring brengt tot uiting dat de inspanningen ter bestrijding van de onderling samenhangende problemen van biodiversiteits­verlies, aantasting van land, zoet water en oceanen, ontbossing, vervuiling en klimaatverandering op geïntegreerde en coherente manier moeten worden opgevoerd.

Met deze verklaring wordt ook benadrukt dat klimaat, milieu en specifiek biodiversiteit centraal zullen staan in de herstelplannen die worden opgezet in de nasleep van COVID-19. Het doel blijft een groen en rechtvaardig antwoord te kunnen bieden op de huidige gezondheids- en economische crisis. 

Meer lezen

Conclusies VN top

VN biodiversiteitstop: Raad is eensgezind ambitieus

Maak een account aan

Volg ons