U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

EU Green Week: Flanders best Practices in biodiversity

29 september 2020 - door Celeste Wezenbeek

Zet alvast 20 oktober 14.00u in je agenda. Dan hebben we het tijdens onze VLEVA-webinar in het kader van de EU Green Week over Biodiversiteit. 

In het kader van de EU Green Deal, lanceerde de Europese Commissie in mei haar langverwachte biodiversiteitsstrategie 2030. Deze strategie wil enerzijds een einde maken aan het biodiversiteitsverlies in Europa en de rest van de wereld. En anderzijds onze voedselsystemen omvormen tot de wereldwijde standaard voor concurrerende duurzaamheid, waarbij de bescherming van mens en planeet prioritair is.

Daardoor staat de EU Green Week dit jaar volledig in het teken van biodiversiteit.

Wat mag je verwachten? 

Mevrouw Anne Teller komt als expert ter zake bij DG Environment de plannen van de Europese Commissie inzake biodiversiteit toelichten.

Daarna stellen VLEVA-leden (Vlaamse Landmaatschappij, Universiteit Hasselt, Hogeschool PXL en de Vlaamse instelling voor technologisch onderzoek (VITO) een vooruitstrevend Europees project voor dat perfect past binnen de Europese doelstelling om biodiversiteitsverlies te beperken.  

Voertaal van dit event is Engels. 

Gezien de omstandigheden zal deze VLEVA-sessie binnen de EU Green Week volledig online plaatsvinden.

Houd zeker onze VLEVA website in de gaten want meer concrete info over het programma en de inschrijving volgt snel!

Vragen?

Contacteer liaisonofficer voor energie, klimaat en milieu Celeste via celeste.wezenbeek@vleva.eu  of 0492807512

Hopelijk tot dan!

Met vriendelijke groeten,
Celeste

EU Green Week: Flanders best Practices in biodiversity

Maak een account aan

Volg ons