U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Eerste voorstellen Duitse voorzitterschap inzake biodiversiteit

31 augustus 2020 - door Celeste Wezenbeek

Het Duitse voorzitterschap bracht een voorlopige versie uit van de conclusies van de Raad over de nieuwe EU-biodiversiteitsstrategie. Opvallend hierbij was de ambitie om tegen 2025 geen plastic afval meer in zee├źn te hebben. 

De biodiversiteitsstrategie wordt door de Duitsers als een centraal element gezien in het Europees herstelplan voor de periode na Covid-19. 

Daarnaast kwam het Duitse voorzitterschap met enkele andere voorstellen naar buiten:

  • Maatregelen nodig om de handel van ivoor op de Europese markt te stoppen.
  • Meer aandacht voor achteruitgang van bestuivers die een vitale rol spelen voor de gezondheid van het ecosysteem en de voedselzekerheid. 

  • Acties tegen invasieve uitheemse soorten dienen versterkt te worden.

  • Snel passende maatregelen nodig om de illegale invoer van vlees van wilde dieren aan de Europese grenzen te controleren en te vervolgen. 

Het voorzitterschap verzoekt de EC om de biodiversiteitsdoelstellingen reeds te integreren in de voorbereiding van wetgevingsvoorstellen om op die manier de biodiversiteitsstrategie snel te kunnen implementeren.  

Dit voorstel zal worden geanalyseerd door de nationale deskundigen van de werkgroep milieu tijdens hun informele videoconferentie op 2 en 3 september.

 

Eerste voorstellen Duitse voorzitterschap inzake biodiversiteit

Maak een account aan

Volg ons