U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > milieu > eu nieuws >

Kroatisch voorzitterschap wil in juni stemmen over klimaatwet

23 januari 2020 - door Celeste Wezenbeek

De ambitie van het Kroatisch voorzitterschap is duidelijk: een groen, duurzaam en koolstofneutraal Europa dat prioriteit geeft aan de Europese Green Deal, de overgang naar klimaatneutraliteit tegen 2050, inzetten op klimaatadaptatie, behoud van biodiversiteit en bescherming van het mariene milieu. Dit onderstreepte de Kroatische minister van milieubescherming en energie bij de voorstelling van het Kroatisch werkprogramma voor de komende 6 maanden aan de milieucommissie in het Europees Parlement. 

In dat opzicht zal het voorzitterschap in alle raadsformaties starten met de Green deal, beginnend met Ecofin, Landbouw, Visserij, concurrentievermogen en jeugd en onderwijs. De Kroaten hopen in juni te kunnen stemmen over de klimaatwet die de klimaatneutraliteit van de EU moet waarborgen, deze zal naar verwachting in maart worden voorgesteld. 

Daarnaast verwelkomt de Kroatische minister de recente oproep van het Europees Parlement voor bindende doelstellingen inzake biodiversiteit. Het voorzitterschap zal hierbij de voorbereiding voor de COP15 in Kunming trekken. 

Bovendien zijn de Kroaten gemotiveerd om werk te maken een 8e milieuactieprogramma (MAP) van zodra de Commissie hierover een voorstel doet.

Kroatisch voorzitterschap wil in juni stemmen over klimaatwet

Maak een account aan

Volg ons