U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > milieu > eu nieuws >

Europese Commissie investeert meer dan 280 miljoen euro in LIFE

17 november 2020 - door Celeste Wezenbeek

De Europese Commissie heeft een investeringspakket van 280 miljoen euro uit de EU-begroting goedgekeurd om meer dan 120 nieuwe LIFE-programma-projecten te financieren, een stijging van 37 % ten opzichte van vorig jaar. Dit brengt de totale investering op 590 miljoen euro om de doelstellingen van het LIFE- programma te helpen verwezenlijken. 

De projecten die door deze investering zullen worden gefinancierd, zullen bijdragen tot de verwezenlijking van de Green Deal van de EU en tot de verwezenlijking van de EU-biodiversiteitsstrategie en andere EU-initiatieven en -doelstellingen. 

De LIFE-projecten moeten betrekking hebben op:

  • Milieu- en reddingsefficiëntie (Projecten zullen betrekking hebben op acties in zes gebieden: lucht, milieu en gezondheid, efficiënt gebruik van hulpbronnen, circulaire economie, afval en water.)
  • Natuur en biodiversiteit (Deze projecten zullen oa de uitvoering van de de EU-Vogelrichtlijn, de Habitatrichtlijn en de EU-biodiversiteitsstrategie voor 2030 ondersteunen.) 
  • Milieugovernance en informatie
  • Beperking van de klimaatverandering
  • Klimaatadaptatie
  • Bestuur en informatie.

Lees hier meer.

Europese Commissie investeert meer dan 280 miljoen euro in LIFE

Maak een account aan

Volg ons