U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Plastic strategie: Deadline stakeholder campagne verlengd tot 30 september

17 juli 2018 - door Melanie De Caluw├ę

In het kader van de Europese strategie voor plastics promoot de Europese Commissie een EU-wijde stakeholder campagne voor de introductie van gerecycleerde kunststoffen.

Waarom?

De Europese Commissie roept stakeholders op om ambitieuze, vrijwillige toezeggingen te doen om de erkenning van gerecycleerde plastics te stimuleren. De doelstelling is om tegen 2025 tien miljoen ton gerecycleerde kunststoffen hun weg te laten vinden naar nieuwe producten op de EU-markt. 

De Commissie heeft geconstateerd dat er veel belangstelling is om deel uit te maken van deze oproep. Gezien het hoge ambitieniveau van deze oefening en de werklast die het teweegbrengt voor degenen die zich inzetten, heeft de Commissie besloten extra tijd te gunnen voor het indienen van vrijwillige toezeggingen.

Plastic strategie: Deadline stakeholder campagne verlengd tot 30 september

Voor wie?

De stakeholder campagne staat open voor bedrijven en brancheorganisaties.

U kunt uw belofte rond gerecycleerde plastics indienen met behulp van dit model. De deadline is verlengd tot 30 september 2018.

Indien u daarnaast acties heeft beloofd of ondernomen die te maken hebben met circulaire economie (afvalvermindering, groene overheidsopdrachten, enz.), kan u uw verbintenis indienen bij het European Circular Economy Stakeholder Platform

Meer lezen?

Voor meer informatie kan u het persbericht van de Europese Commissie raadplegen.

Bij vragen kan u terecht bij GROW-GENERAL-INFORMATION@ec.europa.eu.

Bron

Europese Commissie 

Maak een account aan

DOSSIER

Kringloopeconomie

Milieuraad en ENVI hebben voorstel herziening richtlijnen klaar

Lees meer
Volg ons