U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Maatregelen van het actieplan voor de EU-circulaire economie geïmplementeerd

05 maart 2019 - door Stagiair

Volgens een rapport van de Europese Commissie worden alle geplande acties van de EU voor het circulaire economie- pakket op dit moment geïmplementeerd, of zijn deze reeds ten uitvoering gebracht. Deze vooruitgang heeft betrekking op de allereerste 'plastic'-strategie van de EU die handelt rond nieuwe regels voor de beperking van kunststoffen, de modernisering van de regels voor afvalbeheer en de aanbevelingen van het platform ter ondersteuning van de financiering van de circulaire economie.

Maatregelen van het actieplan voor de EU-circulaire economie geïmplementeerd

Het rapport

Het rapport laat zien dat in 2016 de betrokken sectoren meer dan 4 miljoen mensen tewerk stelden, een stijging van 6% ten opzichte van 2012. De overgang naar de circulaire economie heeft ook zakelijke kansen geboden door nieuwe bedrijfsmodellen en markten te ontwikkelen. In 2016 genereerde reparatie-, hergebruik- of recyclingactiviteiten bijna 147 miljard euro aan toegevoegde waarde, dit voor een totale investering van 17,5 miljard euro.

Hoewel dit verslag "zeer bemoedigend is en aantoont dat Europa op de goede weg is bij het creëren van investeringen, banen en nieuwe bedrijven ", aldus de vice-voorzitter van de Commissie, President Jyrki Katainen, moet er nog meer worden gedaan om dit actieplan aan te vullen en zo de doelstellingen van duurzame groei te volbrengen.

Volgens de Commissie hebben sectoren met een hoge milieu-impact, zoals informatietechnologie, elektronica, mobiliteit, mijnbouw, voeding of textiel, een aanzienlijk potentieel voor circulariteit. Hierbij kan een meer holistische circulaire benadering gehanteerd worden, zoals die is aangenomen voor kunststoffen. De resultaten van dit rapport zullen door alle betrokken actoren in de circulaire economie worden besproken tijdens de conferentie van belanghebbenden over 'successen en nieuwe uitdagingen van circulaire economie’, georganiseerd door de Commissie en het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) op 6 en 7 Maart in Brussel.

Maak een account aan

Volg ons