U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Jouw stem in Europa: certificatieschema voor inzameling en recycling van kritieke grondstoffen

14 januari 2020 - door Celeste Wezenbeek

CEWASTE is een project dat wordt gefinancierd in het kader van het Horizon 2020-onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie. Hierbij is een raadplegingsfase gelanceerd over een Europees vrijwillig certificatieschema voor de inzameling en recycling van waardevolle en kritische grondstoffen. Voorbeelden zijn afgedankte elektronische apparatuur en gebruikte batterijen.

De online raadpleging is open voor openbare opmerkingen tot 31 januari.

WEEE (Waste of Electrical and Electronic Equipment) en gebruikte batterijen zijn opgenomen in de lijst van kritieke grondstoffen die de Europese Commissie heeft opgesteld als onderdeel van haar strategie om de doelstelling van een groenere, meer hulpbronnenefficiënte en klimaatbestendige Europese economie te bereiken. Deze lijst identificeert kritische grondstoffen die volgens haar speciale aandacht vereisen vanwege hun economisch belang en een hoger risico op verstoring van de voorziening dan andere grondstoffen.

Neem hier deel aan de openbare raadpleging. 

 

Jouw stem in Europa: certificatieschema voor inzameling en recycling van kritieke grondstoffen

Maak een account aan

DOSSIER

Kringloopeconomie

Milieuraad en ENVI hebben voorstel herziening richtlijnen klaar

Lees meer
Volg ons