U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

De Europese Duurzaamheidsaward

18 juni 2018 - door Melanie De Caluwé

De Commissie lanceert voor het eerst de “Europese Duurzaamheidsaward”, een prijs die inspanningen en creativiteit van Europese burgers, bedrijven en organisaties beloont.

 

De Europese Duurzaamheidsaward

Het doel van deze award is duidelijk: inspirerende cases van initiatieven die de globale duurzaamheidsdoelstellingen (SDG’s) omzetten in concrete oplossingen en opportuniteiten ondersteunen.

Omdat de SDG’s zo breed geformuleerd zijn, zal de award zich focussen op één specifiek thema, gelinkt aan het jaarlijks thema dat gekozen wordt door het high-level politiek forum van de Verenigde Naties.

Voor dit jaar is het thema: “Mensen ondersteunen en inclusiviteit en gelijkheid stimuleren”.

De competitie is geopend voor vier categorieën:

  • jongeren

  • publieke organisaties

  • private organisaties

  • het maatschappelijke middenveld

De winnaar zal worden bekend gemaakt door de eerste vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans en vice-voorzitter Jyrki Katainen tijdens een high-level ceremonie in het voorjaar van 2019. Er is geen materiële prijs verbonden aan de award, maar ze brengt wel verhoogde visibiliteit met zich mee in de vorm van vernieuwe publieke interesse en een verhoogde media-aandacht.

Bent u geïnteresseerd? Schrijf je dan zeker in voor de de Europese Duurzaamheidsaward 2018.

Voor meer info en vragen, klik hier.

BRON:

Europese Commissie

Maak een account aan

DOSSIER

Pakket energie-efficiëntie

Richtlijn (EU) 2018/2002 tot wijziging van Richtlijn 2012/27/ EU betreffende energie-efficiëntie is op 24 december 2018 in werking getreden. Het werd op 21 december 2018 in het Publicatieblad van de Europese Unie gepubliceerd.

Lees meer

Pakket hernieuwbare energie

Richtlijn (EU) 2018/2001 ter bevordering van het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen is op 24 december 2018 in werking getreden. EC-voorstel voor herziening van de richtlijn (EU) 2018/2001) wordt verwacht in juni 2021.

Lees meer

Kringloopeconomie

Milieuraad en ENVI hebben voorstel herziening richtlijnen klaar

Lees meer
Volg ons