U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Prevention and Preparedness for Cross-Border Risks

Deadline

Code

UCPM-2020-CBR-AG

Doelstellingen

De meeste natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen vormen grensoverschrijdende risico's vanwege hun ruimtelijke dimensie (aardbevingen, branden, zwaar weer, overstromingen en ruimteweer), evenals de volatiliteit en de omvang van hun effecten (pandemieën, vee-epidemieën, nucleaire / industriële ongevallen). De menselijke, economische of milieueffecten - inclusief de impact op cultureel erfgoed - van deze gevaren, evenals de waarschijnlijkheid dat ze zich voordoen, bestaan ​​ongeacht de nationale grenzen. In feite kan de EU profiteren van het aanpakken van grensoverschrijdende risico's buiten haar grenzen, met name bij IPA-begunstigden en in de zuidelijke en oostelijke buurten.

De toenemende complexiteit en het ontstaan ​​van nieuwe bedreigingen vereisen meer sectoroverschrijdende, transdisciplinaire en grensoverschrijdende samenwerking in alle fasen van risicobeheer. Door te focussen op landen die een grens delen, beoogt deze oproep tot het indienen van voorstellen een meer duurzame samenwerking in grensoverschrijdende regio's te bevorderen.

De aanvragers worden verzocht zich te concentreren op een van de volgende prioriteiten (specifieke doelstellingen):

  • Grensoverschrijdende risk assessments ontwikkelen
  • Grensoverschrijdend nood-management verbeteren

Budget

€3.000.000

Begunstigden

Beschreven in het oproepdocument.

Info & contact

Meer informatie staat in het oproepdocument.
Indien kan via het portaal van de Europese Commissie.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons