U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

De Europese Renovatiegolf - Welke impact voor Limburg?

1 juni 2021 13:00 – 14:15

De Europese Commissie wil met de Renovation Wave het aantal renovaties tegen 2030 verdubbelen. De strategie vormt een cruciaal onderdeel van de Green Deal en de Europese post-COVID 19-relance.

Ze moet uitmonden in 35 miljoen renovaties binnen de EU en 160 000 nieuwe groene jobs in de bouwsector. Hoe wil de commissie dat ambitieuze doel bereiken? Welke kansen en uitdagingen biedt de Renovation Wave? Hoe bereiden we ons hier het best op voor? In deze webinar gaan we daar dieper op in. 

Deze webinar komt er op voorstel van gedeputeerde van Economie en Europa, Tom Vandeput.  Het is een gezamenlijk event van de provincie en VLEVA, Confederatie Bouw Limburg, Hogeschool PXL en UHasselt. 

De Europese Renovatiegolf - Welke impact voor Limburg?

Herbekijk de webinar hier

 

Programma 

  • Jan Noelmans, liaison officer VLEVA-Limburg: Intro
  • Gaspard Demur, teamleader "National renovation strategies and recovery, international cooperation on buildings policy" Europese Commissie: Wat wil Europa bereiken met de Renovation Wave? (Engels)
  • Roel Vermeiren, adviseur renovatiestrategie Vlaams Energie- en Klimaatagentschap: De vertaling van de Renovation Wave in Vlaanderen
  • Chris Slaets, gedelegeerd bestuurder Confederatie Bouw : Pitch over de renovatiegolf en de uitdagingen voor de bouwsector 
  • ir. Chris Leinders, opleidingshoofd Bouw Hogeschool PXL : Pitch over innovatie, partnerships en disseminatie met de bouwprofessionals van morgen
  • Prof. dr. ir. arch. Griet Verbeeck, UHasselt : Pitch over participatief en low-impact design van woningen en wijken
  • Celeste Wezenbeek en Jan Noelmans, liaison officers VLEVA: Subsidieopties gelinkt aan de Renovation Wave
  • Vragen

Vragen & info

Jan Noelmans: E: jan.noelmans@vleva.eu/ T: 0496 7932 16

Celeste Wezenbeek: E: celeste.wezenbeek@gmail.com/ T: 0492 80 75 12

Bijlage(n)

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons