U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Te verwachten begin 2022: eerste oproep Interreg Grensregio Vlaanderen-Nederland

16 december 2021 - door Jan Noelmans

De contouren van Interreg VI-A Vlaanderen-Nederland worden scherper met de dag. Op 15 december 2021 gaf het Comité van Toezicht groen licht aan de inhoud van het programma Interreg VI-A Vlaanderen-Nederland. De 99% versie maakt nu plaats voor een volwaardig programma dat wordt voorgelegd aan de Vlaamse en Nederlandse regeringen. Als beide regeringen instemmen, gaat dit richting Europese Commissie. Een eerste oproep mag vroeg in 2022 verwacht worden. 

 

Te verwachten begin 2022: eerste oproep Interreg Grensregio Vlaanderen-Nederland

In afwachting van finale goedkeuring door de Europese Commissie, zal het programma zo goed als zeker een eerste oproep kunnen lanceren begin februari 2022, met 31 maart als deadline voor indieningen.

Deze oproep biedt mogelijkheden over de volledige breedte van het programma:

  • ·Een slimmer Europa; innovatie en vaardigheden voor slimme transformatie
  • ·Een groener Europa; klimaat, milieu en natuur
  • ·Een socialer Europa; inclusieve arbeidsmarkt, opleiding en duurzame vrijetijdsbesteding
  • ·Een Europa zonder grenzen; samenwerken om grensobstakels te overwinnen

Wil je alvast aan de slag?

Neem dan contact op met Anne Coenegrachts, onze Limburgse projectadviseur. Ze kan niet alleen helpen met het beantwoorden van praktische en inhoudelijke vragen, maar ook bijstand bieden in het zoeken naar geschikte projectpartners.

Het nieuwe e-loket wordt begin 2022 online gezet, vanaf dan kan je concreet werken aan de indiening van jouw project. Op de website kan je alvast een leidraad aanmelding vinden, alsook een conceptformat voor een projectaanmelding.

Na de lancering van de eerste oproep voorzien we tevens enkele online infomomenten om je te voorzien van praktische hulp:

Hoe begint mijn gemeente aan een Europees project?

Ontdek op 1 februari 2022 tijdens een online workshop voor lokale besturen alle mogelijkheden van subsidies binnen Interreg VI voor jouw gemeente.

Wil jij graag samenwerken met én leren van anderen over de grens? En wil je weten hoe Europa jouw bestuur kan helpen?

Schrijf je dan snel in en kom alles te weten over hoe je een gefundeerde aanvraag kan samenstellen.  

Verneem er hier alles over!

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons