U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Het Fonds voor Euregionale Onderwijsmobiliteit, iets voor jouw school?

17 januari 2022 - door Jan Noelmans

De Euregio Maas-Rijn (EMR) ondersteunt euregionale uitwisselingen tussen ten minste twee schoolinstellingen uit verschillende deelregio's van de EMR, onderwijsbezoeken van schoolinstellingen in een andere deelregio van de EMR evenals stages. De provincie Limburg is partner in de Euregio, bestaande uit de provincies Belgisch en Nederlands Limburg, de provincie Luik, de Duitstalige Gemeenschap en de Regio Aken.

Het Fonds voor Euregionale Onderwijsmobiliteit, iets voor jouw school?

Plant uw school een uitwisseling met een school in de provincie Luik, de Duitstalige Gemeenschap, Nederlands Limburg of de regio Aken? Denken jullie aan een bezoek aan een museum, tentoonstelling of historische plaats in één van de genoemde EMR-deelregio’s op het programma? Wenst uw instelling deel te nemen aan een stadsrondleiding of cultuur- of sportevenement in een andere regio van de EMR? Organiseert u een euregionale stage, of heeft u als bedrijf een stageplek voor een student uit een andere deelregio? Of wenst u met collega’s en andere onderwijsfunctionarissen ervaring en kennis uit te wisselen?

Dan kunnen een belangrijk deel van de kosten, zoals reis-, entree- en verblijfskosten, uit het nieuwe Fonds voor Euregionale Onderwijsmobiliteit van de EMR worden vergoed. In verband met stages komen ook de kosten van bedrijven in aanmerking, maar de aanvraag moet door een onderwijsinrichting worden ingediend.

 Alle informatie evenals het aanvraagformulier vindt u via deze link.

 Toch nog vragen? Neem dan contact op met de verantwoordelijke bij EMR (Roland Wolff), of met de Limburgse vertegenwoordiging bij de EMR (Carine Van Hove).

Contactgegevens:

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons