U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Technische bijstand

Deadline

Code

HERCULE-TA-AG-2020

Inleiding

Het doel van dit programma is om de financiële belangen van de Unie te beschermen door middel van corruptie- en fraudebestrijding. Deze oproep richt zich op technische en operationele bijstand. Ze is onderverdeeld in vier sub-calls. 

  • Investigation tools & methods (HERCULE-TA-2020-01): Aankoop en onderhoud van onderzoekstools, transportmateriaal, gespecialiseerde training van personeel, etc. Focus op tabakssmokkel en namaak.
  • Detection and identification tools (HERCULE-TA-2020-02): Aankoop en onderhoud van materiaal (of dieren) om containers, treinwagons, en andere voertuigen te inspecteren op gesmokkelde en vervalste goederen.
  • Automated number plate recognition system (ANPRS) (HERCULE-TA-2020-03): aankoop en onderhoud van (grensoverschrijdende) systemen voor automatische nummerplaatherkenning of herkenning van containercodes. Ook gespecialiseerde training in deze systemen valt hieronder.
  • Analysis, storage and destruction of seizures (HERCULE-TA-2020-04): aankoop van diensten voor analyse, bewaring en vernietiging van gesmokkelde of vervalste goederen.

Een project indienen voor één van deze onderdelen kan via de bovenstaande links.

Opgelet: De Commissie steunt niet enkel de aankoop van materiaal. De aankoop moet kaderen in een breder project dat bijdraagt aan de doelstellingen van het programma.

Budget

Voor deze oproep voorziet de Europese Commissie €10.000.000. Projectaanvragen moeten minstens een waarde van €100.000 bedragen.

Begunstigden

De oproep is gericht op nationale of regionale overheden.

Info & contact

Alle informatie staat opgelijst in de oproepfiche. Bij vragen neemt u best contact op met de Commissie via OLAF-FMB-HERCULE@ec.europa.eu.

Projecten indienen kan via de onderstaande links

 

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons