U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

European Remembrance Projects

Deadline

Code

EFC-REMEM-2020

Inleiding

Het Europa voor de Burger-programma (2014-2020) is een Europees subsidieprogramma, opgezet ter ondersteuning van diverse activiteiten en organisaties die een actief Europees burgerschap bevorderen. Centraal staat het bevorderen van debat, reflectie en samenwerking op het gebied van herdenken, Europese integratie en geschiedenis. Daarnaast wil het programma de participatie in het Europese democratische proces stimuleren. 

Doelstellingen

De strand "Europees herdenken" ondersteunt projecten die gericht zijn op Europees herdenken, waarbij de focus ligt op het herdenken en reflecteren over de oorzaken van totalitaire regimes in de Europese moderne geschiedenis.

Budget

Voor deze oproep wordt €4 140 000 voorzien.
Projecten kunnen tot €100 000 steun krijgen.

Begunstigden

Lokale en regionale overheden of non profit organisaties, zoals maatschappelijke organisaties, verenigingen van overlevenden, culturele organisaties, jeugd organisaties, onderwijsorganisaties, onderzoekinstellingen en associaties van partnersteden Organisaties van minimum 1 deelnemend land, maar voorkeur wordt gegeven aan transnationale projecten

Info & contact

Indienen kan via het portaal van de Europese Commissie. Alle informatie vindt u terug in de programmagids 2020.
Met vragen kan u terecht bij NCP Jill Everaerdt via  europavoordeburger@vlaanderen.be of  02 553 06 26.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons