U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > eu algemeen > jouw stem in europa > eu nieuws >

Jouw stem in Europa: Onmiddellijke betalingen

29 november 2022 - door Liese Dewilde

Op 26 oktober publiceerde de Europese Commissie haar nieuwe wetgevingsvoorstel inzake instantbetalingen (instant payments) of onmiddellijke betalingen.

Doel is om een sterk en concurrerend alternatief te bieden voor traditionele middelen voor overmakingen die vertraagd worden uitgevoerd door middel van de introductie van vier eisen voor instantbetalingen in euro's.  

Het gebruik van instantbetalingen heeft voordelen voor burgers, bedrijven, overheidsdiensten, NGO’s en banken. Voordelen zijn bijvoorbeeld: het creëren van cashflow, een ruimere keuze aan betalingsmogelijkheden, versnelling van het verwerkingsproces, het wegnemen van dure overschrijvingskosten, het verminderen van frauderisico's, vermijden van noodzaak om betalingsgaranties te verstrekken enzovoort. 

Meer informatie over het Commissievoorstel over instantovermakingen in euro kan je hier vinden. De volledige tekst van het Commissievoorstel vind je hier

 

Hier kan je nog tot 5 januari 2023 feedback geven op het Commissievoorstel. 

Jouw stem in Europa: Onmiddellijke betalingen

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons