U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > Eu algemeen > Jouw stem in europa > Eu nieuws >

Jouw stem in Europa: herziening trans-Europese energie- infrastructuur

25 mei 2020 - door Celeste Wezenbeek

De Europese Commissie houdt een openbare raadpleging om input te verzamelen over de herziening van de verordening betreffende richtsnoeren voor trans-Europese energie-infrastructuur. De TEN-E-verordening zal in 2020 worden herzien in het kader van de doelstelling van klimaatneutraliteit van de Europese Green Deal.

Het infrastructuurkader moet worden herzien om rekening te houden met nieuwe beleidsontwikkelingen zoals de versnelde opname van hernieuwbare energiebronnen en ‘slimme sectorintegratie’, die energiesectoren met elkaar verbindt om hen zo te helpen de CO2-uitstoot te verminderen.

De openbare raadpleging staat open voor alle burgers en een breed scala aan belanghebbenden. Tegelijkertijd is een meer technisch gerichte raadpleging gericht op het verzamelen van input van belanghebbenden met gespecialiseerde kennis die bekend zijn met de verschillende aspecten van de bestaande verordening. Beide consultaties eindigen op 13 juli.

Jouw stem in Europa: herziening trans-Europese energie- infrastructuur

Maak een account aan

Volg ons