U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > eu algemeen > events >

Lobbyen op Europees niveau: EU besluitvormingsproces en lobbymogelijkheden

27 april 2020 11:00 – 12:00

Op vrijwel ieder beleidsterrein wordt Europese wetgeving opgesteld. Vaak is deze bepalend voor de regels waar burgers en bedrijven mee te maken krijgen. Daarom proberen allerlei spelers - van overheden tot burgerorganisaties - de besluitvorming te beïnvloeden.

Ook middenveldsorganisaties hebben er baat bij om het Europese beleid mee te sturen. Maar hoe begin je hieraan? Wat is de chronologie van de besluitvorming en welke Europese instellingen moet je aanspreken?

Deze driedelige webinar reeks, georganiseerd door Europa Direct Oost-Vlaanderen, helpt jou en je organisatie op weg naar efficiënt Europees lobbywerk.

Lobbyen op Europees niveau: EU besluitvormingsproces en lobbymogelijkheden

Deel 2: EU besluitvormingsproces en lobbymogelijkheden (maandag 27/04 ,11.00 - 12.00)

Hoe vroeger je ingrijpt in het besluitvormingsproces, hoe groter je invloed. In dit webinar bekijken we daarom hoe een Europese wet tot stand komt. We zoomen in op de gewone wetgevingsprocedure en bekijken wanneer welke instelling aan zet is. Per instelling komen verschillende lobbymogelijkheden aan bod.

>> Schrijf je in voor webinar 2

Maak een account aan

Volg ons