U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Komt er een Brexit-fonds voor getroffen regio's?

23 november 2018 - door Nand De Klerck

Het Franse lid van het Europees Parlement Marc Joulaud (EVP) heeft een reeks amendementen ingediend om een specifiek fonds op te richten ter ondersteuning van de rechtstreeks getroffen EU-regio's. Deze amendementen zijn ingediend bij het voorstel rond de gemeenschappelijk bepalingen. 

In zijn amendementen verwijst hij naar een initiatief dat begin 2000 door Michel Barnier, de toenmalige Commissaris voor regionaal beleid, is opgezet om regio's die grenzen aan de toekomstige lidstaten van Midden- en Oost-Europa te helpen.

Komt er een Brexit-fonds voor getroffen regio's?

Meer info 

Het Europarlementslid stelt voor om bijlage 24 van de verordening te wijzigen en een bedrag van 120 miljoen euro te voorzien voor de ondersteuning van de Europese regio's die zwaar getroffen worden door de Britse terugtrekking.

Doelstelling: De economische en asymmetrische gevolgen van de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk verzachten en gerichte steun verlenen aan de lokale en regionale autoriteiten in de Unie en aan de getroffen sectoren, waaronder visserij, landbouw, toerisme en havenactiviteiten.

Ter herinnering: het voorstel werd voor het eerst gedaan door leden van een delegatie van het Comité van de Regio's in Ierland en Noord-Ierland. De amendementen zullen in de komende weken worden bestudeerd.

De stemming over het verslag is vanwege het enorme aantal amendementen gepland voor eind januari.

Bron: Agence Europe (23/11/18)

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons