U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > energie en klimaat > events >

Ontbijtsessie 10/03: De eerste Europese klimaatwet

10 maart 2020 09:30 – 10:30
VLEVA: Kortenberglaan 71, 1000 Brussel

De volledige powerpoint van Mevrouw Sophie Heyde, het bijhorende verslag en de deelnemerslijst vind je onderaan deze webpagina (naar beneden scrollen aub). 

Aan zij die aanwezig waren op de infosessie zouden we willen vragen om het evaluatieformulier in te vullen. Jouw feedback is nuttig voor het organiseren van toekomstige evenementen.

Wil je graag meer weten over de eerste Europese klimaatwet? Kom op dinsdag 10 maart 2020 naar de VLEVA-ontbijtsessie. Gezien het enorme succes van onze VLEVA sessie over de Europese Green deal met Kurt Vandenberghe, komt Sophie Heyde van de Europese Commissie de eerste klimaatwet voorstellen. Zij is juridisch beleidsmedewerker bij DG CLIMA. Als een van de Nederlandstalige medewerkers achter de klimaatwet is ze uitstekend geplaatst om deze klimaatwet te duiden én om al jouw vragen te beantwoorden.

De klimaatwet wordt eind februari verwacht en legt de doelstelling van klimaatneutraliteit in 2050 (Eurpean Green Deal) vast in wetgeving. Volgens de Commissie geeft deze nieuwe wet de richting aan voor de klimaatmaatregelen van de EU. Ze moet meer zekerheid bieden aan investeerders en bevestigt de nood aan een onomkeerbare groene transformatie.

 

Ontbijtsessie 10/03: De eerste Europese klimaatwet

Programma

09.00   Registratie + ontbijt

09.30   Welkom, Celeste Wezenbeek, Liaisonofficer Energie, Klimaat & Milieu, VLEVA

09.35   De eerste Europese klimaatwet, Sophie Heyde, juridisch beleidsmedewerker DG CLIMA, Europese Commissie

10.10   Q&A

10.30   Einde

 

Praktisch

Vragen? Contacteer Celeste Wezenbeek: celeste.wezenbeek@vleva.eu of 0492 807512.

 

Graag tot dan!

Celeste Wezenbeek

Ina de Vlieger

Evaluatie

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons