U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > Energie en klimaat > Events >

Climate and Energy Summit: A landscape of division and transformation lies on the horizon

18 oktober 2018 09:00 – 13:30

Friends of Europe organiseert haar jaarlijkse klimaat en energie-top.

Climate and Energy Summit: A landscape of division and transformation lies on the horizon

Hoewel 2018 een beslissend jaar is voor klimaatactie en samenwerking, belemmeren tekenen van verdeeldheid het wereldwijde proces. Het schrijven van het Akkoord van Parijs en de publicatie van het speciale rapport van het IPCC bepalen de te volgen wegen en de investeringen die moeten worden gedaan. Het energielandschap wordt getransformeerd, en ontwrichtende technologieën die worden benadrukt door digitalisering maken verbeterde efficiëntie en duurzaamheid mogelijk. Het is tijd dat Europa een nieuw industriebeleid schetst voor het koolstofvrij maken van de economie, waarbij de langetermijnambities en streefdoelen voldoende vet zijn om de overgang te leiden.

  • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat landen doelstellingen omzetten in ambitieus beleid en decarbonisatieplannen op de lange termijn?
  • Hoe verwijderen we de wegversperringen voor schaalvergroting naar de markt? Hoe transformeren technologische ontwikkelingen het energielandschap van morgen?
  • Wat moeten we verwachten van de langetermijnstrategie van de EU en hoe kunnen we ervoor zorgen dat er rekening wordt gehouden met de verschillende industriesectoren?

Deze jaarlijkse top op hoog niveau brengt een opwindende mix van hoogstaande sprekers en een paar honderd deelnemers samen, waaronder beleidsmakers, academici, bedrijfsleiders, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en leden van de internationale pers uit Europa en daarbuiten.

De top  zal zich concentreren op het belang van versterkte klimaatdiplomatie en financiën in een tijd van verdeling, de transformatie van de energiesystemen door digitalisering bekijken en het vereiste EU-industriebeleid bespreken om over te schakelen naar een nul-koolstofemissie-economie zonder uitstoot tegen 2050.

 

Klik hier voor de laatste updates van het programma.

Klik hier voor registratie voor dit event. 

Maak een account aan

Volg ons