U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Procedure mededeling efficiëntere besluitvorming energie- en klimaatbeleid afgerond

23 mei 2020 - door Ina De Vlieger

Het Europees Parlement en de Raad gaan niet formeel reageren op de Commissie mededeling ‘Naar een efficiëntere en meer democratische besluitvorming voor het energie- en klimaatbeleid van de EU’.    

  • De procedure voor de mededeling over de toekomst van het institutionele kader voor energie en klimaat is hiermee voltooid.
  • Een belangrijk gerelateerd EC-initiatief vormt de herziening energiebelastingrichtlijn (EBR). De Commissie lanceert haar voorstel in juni 2021. De roadmap voor de EBR-herziening is al beschikbaar, zie bijlage.
Procedure mededeling efficiëntere besluitvorming energie- en klimaatbeleid afgerond

De Europese Commissie publiceerde de mededeling ‘Naar een efficiëntere en meer democratische besluitvorming voor het energie- en klimaatbeleid van de EU’ op 9 april 2019. Met deze mededeling beoogt de Commissie de uitwerking van een toekomstvisie over het institutionele kader van het EU-energie- en klimaatveranderingsbeleid. De focus ligt op het kader voor energiebelasting en de besluitvormingsprocedure voor het energiebelastingbeleid.

 

Meer lezen

EC-mededeling ‘Naar een efficiëntere en meer democratische besluitvorming voor het energie- en klimaatbeleid van de EU’, COM(2019) 177 final

Roadmap (4 March 2020) Revision of Directive 2003/96/EC restructuring the Community framework for the taxation of energy products and electricity (Energy Taxation Directive or ‘ETD’ or ‘Directive’), zie bijlage.

 

Bijlage(n)

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons