U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Jouw stem in Europa: raadpleging 'renovatiegolf'

15 juni 2020 - door Ina De Vlieger

De Europese Commissie lanceert een uitgebreide openbare raadpleging over haar ‘renovatiegolf’ initiatief. Deelnemen kan tot 9 juli 2020. Deze raadpleging volgt 1 maand na de opening van de raadpleging over de roadmap voor het initiatief.

Het initiatief wordt in september verwacht. Via regelgeving en financiële steun wil de Commissie ernaar streven het jaarlijkse renovatiepercentage van het bestaande gebouwenbestand ten minste te verdubbelen.  Dit initiatief is een centraal element voor een groen en veerkrachtig herstel na de Covid-19-crisis. Het bepaalt een visie voor de korte, middellange en lange termijn om het bestaande gebouwenbestand te renoveren.

Jouw stem in Europa: raadpleging 'renovatiegolf'

De Europese Commissie verzamelt standpunten over hoe de renovatiegolf zo effectief, overkoepelend en ambitieus mogelijk kan verlopen. Deze raadpleging biedt de belanghebbenden de mogelijkheid om op een gestructureerde manier bij te dragen aan dit proces.

Doelgroep: alle belanghebbenden die geïnteresseerd zijn in de renovatie van gebouwen.

Neem deel aan de consultatieronde over het ‘renovatiegolf’ initiatief (deadline 9 juli).

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

DOSSIER

Renovatiegolf

Feedback op roadmap en openbare raadpleging herziening richtlijn energieprestatie van gebouwen.

Lees meer
Volg ons