U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

De EU wordt steeds afhankelijker van gasimport

09 oktober 2018 - door Melanie De Caluwé

Het Agentschap voor de samenwerking tussen energieregulators (ACER) heeft op 3 oktober een rapport gepubliceerd waarin staat dat de EU steeds afhankelijker wordt van de invoer van gas.

De vraag naar gas in de EU steeg in 2017 met 5%, terwijl de interne productie daalde. De EU importeerde 76% van het benodigde gas, voornamelijk uit Rusland, Noorwegen en Algerije. ACER stelt dat de gasvoorziening in de EU hoog is en de groothandelsmarkten blijven convergeren.

De EU wordt steeds afhankelijker van gasimport

Commissierapport Energiesector 

Onlangs publiceerde de Europese Commissie (EC) daarnaast de nieuwste cijfers over de energiesector in Europa. Het rapport presenteert gedetailleerde statistieken over energieproductie en -verbruik in de EU in 2016, per land en per sector. Het identificeert ook de evolutie van de uitstoot van broeikasgassen in de EU van 1990 tot 2016.

Zo zijn hernieuwbare energiebronnen momenteel de belangrijkste bron van elektriciteitsopwekking in de EU. En in de jaren 1995-2016 nam de hoeveelheid zonne- en windenergie-capaciteit maar liefst 100 keer toe. VLEVA vatte reeds deze nieuwe EU-energiestatistieken voor u samen.

Meer lezen 

Lees het volledige ACER-rapport hier.

Het EC-rapport "EU energy in figures" kan u hier lezen

Maak een account aan

Volg ons