U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Jouw stem in Europa: herziening CO2-normen lichte voertuigen

08 november 2020 - door Ina De Vlieger

De Europese Commissie lanceert een consultatie over haar roadmap voor de herziening van de verordening (2019/631) tot vaststelling van CO2-emissienormen voor nieuwe lichte voertuigen (auto's en bestelwagens).

  • Dit initiatief moet bijdragen tot de doelstellingen van de mededeling over de versterking van de Europese klimaatambitie voor 2030
  • Het moet ervoor zorgen dat er vanaf 2025 een duidelijk traject is naar emissievrij vervoer.
  • Lees de roadmap, zie bijlage (4 blz.)

Deelnemen aan de publieke consultatie kan tot 26 november

Jouw stem in Europa: herziening CO2-normen lichte voertuigen

In haar roadmap bespreekt de Commissie verschillende opties

De Commissie overweegt strengere emissiedoelstellingen vast te stellen en de vastgestelde termijnen te herzien. In de huidige Verordening 2019/631 zijn reductiedoelstellingen vastgesteld van 15% voor auto's en bestelwagens vanaf 2025, en 37,5% voor auto's en 31% voor bestelwagens vanaf 2030, in vergelijking met 2021.

Tevens onderzoekt de Commissie: een nieuw mechanisme om rekening te houden met de potentiële bijdrage van hernieuwbare en koolstofarme brandstoffen bij het bepalen van de naleving van de doelstellingen van de fabrikanten en de mogelijkheid om potentiële inkomsten uit door de fabrikanten betaalde boetes toe te wijzen aan een specifiek programma of fonds.

Jouw input is welkom tot 26 november!

Geef jouw feedback op de roadmap voor herziening CO2-normen voor lichte voertuigen.

Bijlage(n)

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons