U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Duits voorzitterschap wil dit jaar nog akkoord over klimaatwet

14 oktober 2020 - door Celeste Wezenbeek

Het voorzitterschap benadrukt dat een aantal delegaties het voorstel van de Europese Commissie steunen om de uitstoot tegen 2030 met ten minste 55% te verminderen. Er wordt echter aan toegevoegd dat andere landen nog bijkomende informatie vragen over de effecten op het niveau van de lidstaten. De Duitsers dringen er ook op aan dat elke verhoging van de bestaande doelstelling moet worden goedgekeurd op het hoogste politieke niveau, d.w.z. op het niveau van staatshoofden en regeringsleiders, voordat het in de klimaatwet kan worden opgenomen

Het Duitse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie is bereid om tijdens de volgende vergadering van de ministers van Milieu op 23 oktober een politiek akkoord tussen de lidstaten over de klimaatwet te bereiken, aldus de Duitse staatssecretaris Jochen Flasbarth. 

Standpunt Estland

Hoewel het standpunt van Estland tot nu toe vrij onduidelijk bleef heeft de Estse regering besloten de verhoging van de klimaatambitie van de EU tot 55% in 2030 te steunen. 

Meer lezen

https://drive.google.com/file/d/1p7-Nny2YXPE8CINCRicNQru-Uj7aU9Dy/view

https://drive.google.com/file/d/1ZF4V8liia1WQTI_88IALoNqXbzul7x_8/view 

Duits voorzitterschap wil dit jaar nog akkoord over klimaatwet

Maak een account aan

Volg ons